Menü Bezárás

OMS: 50 éve az ergonómia élvonalában

A több mint 50 éves OMS egy unikum a kezelőegység gyártók között.
Nem véletlen, hogy Olaszországban, Ausztriában és már Magyarországon is az egyik legkeresettebb készülékek között tartják számon.
(Ausztriában több mint 800 kezelőegységet adtak el.)

Vajon mi a titka a sikerüknek?
A kifogástalan minőség alapkövetelmény, ezért még a legapróbb alkatrészek is kizárólag olasz agyagból készülnek! A kiváló minőséget talán leginkább a Carvingkezelőegység bronz köpőcsészéje példázza.
Ergonómia: Az OMS kifejlesztette az un. S.P.R.I.D.O. felépítésű műszerasztalt, mely munka közben a gépen levő kézi darabok közel vízszintes mozgatását teszi lehetővé, ezáltal nem akad bele a műtőlámpába és -ami a gyakorlatban- a legfontosabb: „nem húzza vissza” munka közben a kezet ! A kompakt betegszékeket úgy alakították ki, hogy az orvosnak lehetősége legyen a legközelebb ülnie pácienséhez kezelés közben. Így a tökéletesen ergonómikus pozicíóban dolgozhat, kímélve gerincét, derekát és a lábait.
A fogorvosoknak lehetőségük van saját igényük, ízlésük (28 féle színárnyalatban) legyártatni kezelőegységeiket.
A gyár igyekszik minden extra kívánságot teljesíteni, sőt ezekből ötleteket merítve némelyiket a sorozatgyártásba is felveszik! Ilyenek pl. a levehető köpőcsésze, vagy az orvosi pulthoz szerelt elszívó.
A balkezes fogorvosoknak több megoldást is kínálnak, akár olyan fogászati kezelőegységeket is, ( Universal Double Face, Duke) melyek néhány mozdulattal jobbról balkezessé alakíthatók.
Számos korai újítás fűződik a cég nevéhez:
az első programozható szék vagy az első „függesztett” betegszék 1967-ből szintén az OMS találmányai. Fejlesztéseiknél mindig elsődleges szempont az ergonómia de –mivel olasz termékről van szó- szinte ugyanannyira fontos a design!
Az OMS fogorvosi kezelőegységek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Pharmabog KFT., mely a gyárral való szoros kapcsolata révén a legnagyobb alkatrész bázist tudhatja maga mögött. Ez olyan egyedülálló biztonságot nyújt minden OMS fogászati kezelőegységen dolgozó fogorvosnak, mint pl. a 24 órán belüli alkatrész ellátás és hibaelhárítás!

fogászati kezelőegység
fogászati kezelőegység