Molekuláris rezonanciasebészet PDF Nyomtatás E-mail

A molekuláris rezonancia-technika legfontosabb eszközeként számít a bőr közvetlen metszésének lehetősége, valamint a munkavégzés közvetlenül érzékeny szövetszerkezet mellett, de különösen a ,,hideg vágás" tulajdonságai (a vágófunkcióban az elektróda nem lesz melegebb 50°C foknál), amely által sokkal gyorsabb a gyógyulás, kevésbé fájdalmas a kezelés, kevesebb a keloidképződés, aminek köszönhetően esztétikailag is figyelemre méltóan jobb eredmény származik.

A molekuláris rezonancia sokfajta alkalmazásban, rövidebb kezelési idő mellett, egyszerűbb kezelésnél és alacsonyabb költségeknél helyettesítheti a lézert, és összességében sokoldalú, erőteljes technikájú,  minden sebészeti területen felhasználható.

Az elektrosebészet és a molekuláris rezonancia közötti különbség

Az elektrosebészet lehetővé teszi a szövet gyors vágását, és koagulálását nyomóerő hatása nélkül. A technika egy elektródakést használ, amely kb. 500 KHz-en, 100 és 300 W közti átlagos teljesítménnyel működik.

A molekuláris rezonancia-technika új csúcstechnikájú felhasználást tesz lehetővé magas rádiófrekvenciás területen, és így kiszélesíti és javítja a sebészeti kezelési lehetőségeket. Jelentős előrelépést képez az elektrosebészettel szemben, amely ugyan általánosan elismert, de nagyon behatárolt.

A molekuláris rezgéssebészetre jellemző az atraumatikus vágás, és a lágy koagulálás. Nyomóerő nélkül, és a szövet mindennemű sérülése, zúzódása nélkül működik.

A vágás infra- és intracelluláris folyadékok robbanása által jön létre a rezonancia egy bizonyos frekvenciáján, ami mellett ezek a folyadékok elpárolgása által a környező szövet hőmérséklete alacsonyan (50°C alatt) marad.

Az eredmény egy tiszta vágás, amely a keloid vagy varképződés elkerülése és postoperatív fájdalmak nélkül szépen begyógyul. A koagulálás a fehérje denaturálásával kerül elérésre, és nem magas hőmérséklet által. A molekuláris rezgéssel lágyabb koagulálás érhető el, amelynél alig kerül sor varképződésre.

.

A Bladion egy molekuláris rezonanciakés, amely új fizikai elven teszi lehetővé a szövet vágását és koagulálását. A fizikális működéselv megváltoztatott nagyfrekvenciájú hullámok felhasználásán nyugszik, amelyek a szövetet hasítják, azáltal, hogy a molekuláris kötést a sejtek között feloldják, ahelyett hogy a szövetet hő által elgőzösítsék. Ilyen módon jön létre a hideg vágás (50°C alatt) a sebszél varosodása nélkül, a fertőzésveszély, a posztoperatív fájdalmak, valamint a gyógyulási idő csökkenésének előnyével.

A módszer lehetővé tesz gyors vágásokat is, ugyanis a kinyert szövetminták nem károsodtak, és megbízható kiértékelést tesznek lehetővé.

A Bladion egy univerzális készülék,  különösen a fogászati, általános sebészeti, esztétikai sebészeti, állatorvosi sebészeti, lábfej-sebészeti és dermatológiai használatra lett kifejlesztve. Más rendszerektől, mint a lézer-kés, eltérően kifejezetten felhasználóbarát, és nem igényel különös képzést.

10 érv a Bladiont mellett:

1.   Hideg szövetvágást engedélyez.

2.   Felgyorsítja a gyógyulási időt.

3.   Csökkenti a vérzést.

4.   Nem vágja a szövetet, hanem elválasztja a sejteket.

5.   Nincs káros hatással a szervezet további részeire.

6.   Nem károsítja a szívet.

7.   Magas a vágási sebessége.

8.   Csökkenti a páciens panaszait.

9.   Nem okoz posztoperatív fájdalmakat.

10. Nem okoz posztoperatív duzzanatokat.

Köszönhetően a gyorsaságnak, pontosságnak, és az egyszerű kezelésnek, a Bladion a legjobb műszaki megoldások közé tartozik, ami manapság a dental-területen rendelkezésre áll.